Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baklagiller Faydaları Baklagillerin Yararları

Baklagiller Faydaları Baklagillerin Yararları
0
111

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Baklagillerin faydaları, Baklagiller ve yararları, baklagillerin onlediği hastalıklar, Baklagiller urunlerinin yararları

Beslenme; sadece psikolojik veya sosyolojik bir olay olarak algılanmamalı, bunun fizyolojik acıdan cok daha buyuk bir onem taşıdığı unutulmamalıdır Besinlerin icerdiği protein, vitamin ve mineral gibi besin oğeleri beslenmede buyuk onem taşımaktadır Kuru baklagiller bitkisel kaynaklı olmalarına rağmen cok iyi birer protein kaynağıdır Kompleks karbonhidratlar ve posa (lif) yonunden de zengindir Doğal olarak kolesterol ve yağ icermezler

Yalnızca haşlanıp servis edildiğinde pek fazla lezzetli olmasa da diğer besinlerle bir araya getirildiğinde tat bakımından cok farklı lezzetler elde edilebilir

• Tek başına veya diğer besinlerle karıştırılarak mercimek, ezogelin veya Minestrone corbası vb hazırlanabilir Hatta et, tavuk suyu, domates veya suyu ile daha lezzetli bir hale getirilebilir

• Yeşil salatalara haşlanmış fasulye eklenebilir

• Zeytinyağlı kuru barbunya, humus ve fava şeklinde mezeler hazırlanabilir

• Makarna soslarında biftek veya tavuk etiyle fasulye gibi baklagiller pure haline getirilerek domates, biber, fesleğen, kekik, sarımsak gibi ilavelerle hazırlanabilir

Kuru baklagiller belirli oranlarda tahıllarla karıştırılır ve iyi pişirilirse, proteinin biyoyararlılığı artar Ornek olarak; nohut ile bulgur veya kuru fasulye ile pirinc pilavının bir arada tuketilmesi cok daha yararlı olacaktır Hatta mercimekli bulgur pilavı, erişteli mercimek, nohutlu pirinc pilavı, mercimek koftesi gibi farklı alternatifler de uretilebilir Kalsiyum, cinko, magnezyum ve demir yonunden de zengin olan kuru baklagiller B12 dışındaki B vitaminleri ve E vitamini yonunden de zengindir

C vitamini kaynakları ile birlikte yendiğinde demirin biyoyararlılığı yukselir Kuru baklagiller posa (lif) iceriği en yuksek besin grubudur Boylelikle midenin boşalma hızını ve ince bağırsaklardan glikoz emilimini yavaşlatarak kan şekerini dengelemektedir Aynı zamanda kan kolesterolu ve kan basıncını da arzu edilen seviyelerde tutmaya yardımcı olmaktadır Midede su ile birlikte şişerek tokluk hissi vermektedir

Dışkılama sayısını ve sıklığını artırarak kabızlığı, dolayısıyla kalın bağırsak kanserini onleyici etkiler gosterir Posalı yiyeceklerin diyette artırılmasıyla, ciğneme ve dolayısıyla tukuruk salgısının artışı, besin alımının ise azalması soz konusu olmaktadır Yapılan bilimsel calışmalarda diyetin posa iceriği ile bazı hastalıkların oluşum sıklığı arasında ilintiler olduğu saptanmıştır
 

Similar threads

Baklagillerin faydaları, Baklagiller ve yararları, baklagillerin önlediği hastalıklar, Baklagiller ürünlerinin yararları Beslenme; sadece psikolojik veya sosyolojik bir durum olarak algılanmamalı, bunun fizyolojik açıdan fazla daha büyük bir tartma taşıdığı unutulmamalıdır Besinlerin içerdiği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Baklagillerin Sağlığımıza Faydaları Nelerdir ? Baklagillerin faydaları Baklagiller ve yararları baklagillerin önlediği hastalıklar Özellikle kış aylarında evlerimizde çoğunlukla pişirdiğimiz baklagillerin faydalarını bütün olarak biliyor musunuz melekler ? Eğer tamamen bilginiz yoksa, size...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Nasıl ki kişiler neşeden de kederden de içki içiyorsa, birebir formda bu üzere durumlar kişinin beslenmesine de yansımaktadır. Beslenme; yalnızca ruhsal yahut sosyolojik bir hadise olarak algılanmamalı, bunun fizyolojik açıdan çok daha büyük bir değer taşıdığı unutulmamalıdır. Besinlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Kurubaklagillerin, sofralarımızda neden önemli bir yeri olduğunu biliyor musunuz? Türk mutfağının ve kış aylarımızın vazgeçilmezleri baklagiller “kuru fasulye, mercimek, nohut, iç bakla, kuru barbunya”, hem oldukça besleyicidir, hem de sağlık açısından fayda yaratmaktadır ancak günlük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Baklagil nedir, Baklagil ceşitleri, Baklagiller hakkında bilgi, BAklagil turleri Fasulye : protein, yag, selluloz ve karbonhidratca zengindir Bileşiminde bunlardan başka kalsiyum, fosfor, demir gibi madensel tuzlarla beraber B kompleksi vitaminleri de bulunur Sindirimi oldukca zordur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt