Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baklagiller nelerdir - Baklagil Çeşitleri

Baklagiller nelerdir - Baklagil Çeşitleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Baklagil nedir, Baklagil çeşitleri, Baklagiller hakkında data, BAklagil türleri

Fasulye : protein, yag, sellüloz ve karbonhidratça zengindir Bileşiminde bunlardan başka kalsiyum, fosfor, demir gibi madensel tuzlarla beraber B kompleksi vitaminleri de bulunur Sindirimi oldukça zordur Kabukları barsaklarda gaz yaptığı için kabuğu çıkartarak pişirilirse bu özelliği de gider Et, yağ gibi maddeler ilâvesiyle pişirildiği zaman değeri daha da fazialaşır Soya fasulyesi gıda değeri bakımından en iyisidir 100 gr beyaz fasulyede 22 gr protein vardır

Nohut : Protein ye madensel madde bakımından fasulyeden sonra gelen bir beslenme maddesidir Lezzet ve besin değeri pişirilme şekillerine göre artırılır 100 gramında 20 gr: protein vardır

Mercimek : Sindirimi daha kolay ve bilhassa bileşimindeki demir dolayısiyle çocuklara ve kansızlara bahşedilen bir gıda maddesidir

Bakla : Bileşiminde fazla'miktarda protein fosfor vs bulunan bir baklagildir Değişik şekillerde kullanılır

Bezelye : Protein, nişasta, fosfor ve B vitaminleri bakımından zengindir Sindirimi kolay, nefis bir beslenme maddesidir Yemek, garnitür vs olarak kullanılır

Börülce : Protein, nişasta ve vitamin bakımından zengindir Bazı bölgelerde fazla kullanılır *
 
858,496Konular
981,840Mesajlar
29,889Kullanıcılar
yusufasdfdSon üye
Üst Alt