iltasyazilim
FD Üye
Baklagil nedir, Baklagil çeşitleri, Baklagiller hakkında data, BAklagil türleri
Fasulye : protein, yag, sellüloz ve karbonhidratça zengindir Bileşiminde bunlardan başka kalsiyum, fosfor, demir gibi madensel tuzlarla beraber B kompleksi vitaminleri de bulunur Sindirimi oldukça zordur Kabukları barsaklarda gaz yaptığı için kabuğu çıkartarak pişirilirse bu özelliği de gider Et, yağ gibi maddeler ilâvesiyle pişirildiği zaman değeri daha da fazialaşır Soya fasulyesi gıda değeri bakımından en iyisidir 100 gr beyaz fasulyede 22 gr protein vardır
Nohut : Protein ye madensel madde bakımından fasulyeden sonra gelen bir beslenme maddesidir Lezzet ve besin değeri pişirilme şekillerine göre artırılır 100 gramında 20 gr: protein vardır
Mercimek : Sindirimi daha kolay ve bilhassa bileşimindeki demir dolayısiyle çocuklara ve kansızlara bahşedilen bir gıda maddesidir
Bakla : Bileşiminde fazla'miktarda protein fosfor vs bulunan bir baklagildir Değişik şekillerde kullanılır
Bezelye : Protein, nişasta, fosfor ve B vitaminleri bakımından zengindir Sindirimi kolay, nefis bir beslenme maddesidir Yemek, garnitür vs olarak kullanılır
Börülce : Protein, nişasta ve vitamin bakımından zengindir Bazı bölgelerde fazla kullanılır *
Fasulye : protein, yag, sellüloz ve karbonhidratça zengindir Bileşiminde bunlardan başka kalsiyum, fosfor, demir gibi madensel tuzlarla beraber B kompleksi vitaminleri de bulunur Sindirimi oldukça zordur Kabukları barsaklarda gaz yaptığı için kabuğu çıkartarak pişirilirse bu özelliği de gider Et, yağ gibi maddeler ilâvesiyle pişirildiği zaman değeri daha da fazialaşır Soya fasulyesi gıda değeri bakımından en iyisidir 100 gr beyaz fasulyede 22 gr protein vardır
Nohut : Protein ye madensel madde bakımından fasulyeden sonra gelen bir beslenme maddesidir Lezzet ve besin değeri pişirilme şekillerine göre artırılır 100 gramında 20 gr: protein vardır
Mercimek : Sindirimi daha kolay ve bilhassa bileşimindeki demir dolayısiyle çocuklara ve kansızlara bahşedilen bir gıda maddesidir
Bakla : Bileşiminde fazla'miktarda protein fosfor vs bulunan bir baklagildir Değişik şekillerde kullanılır
Bezelye : Protein, nişasta, fosfor ve B vitaminleri bakımından zengindir Sindirimi kolay, nefis bir beslenme maddesidir Yemek, garnitür vs olarak kullanılır
Börülce : Protein, nişasta ve vitamin bakımından zengindir Bazı bölgelerde fazla kullanılır *