
Baklalı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo asma yaprağı
- 2 adet kuru soğan (alt taban için)
- 2 adet orta boy kuru soğan (Yemeklik doğranacak)
- 2 bardak temizlenmiş iç bakla
- Yarım su bardağı kırık yarma (çekilmiş)
- 1 su bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet domates (kabuğu soyulup küçük küçük doğranacak)
- 1 avuç doğranmış maydanoz (ince ince doğranacak)
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Baklalı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru baklalar bir gün öncesinden suda bekletilir.
- Kabukları yumuşadığında ortadan bıçakla ikiye kesilir. Bu şekilde tüm baklalar ayıklanır. Yada ayıklanmış bakla içi alıp kullanabilirsiniz.
- Diğer taraftan genişçe bir kap içerisinde tüm iç malzemeleri karıştırılır.
- Tuzunu ise yaprağınızın tuzuna göre kendiniz ayarlayınız.
- Yaprakları sarmaya geçmeden benim yaptığım gibi kuru soğan kesin.
- Yapraklar fotoğrafta görüldüğü gibi açılır ve ortasına bir miktar iç malzemesi koyularak bohça gibi sarılır.
- Hazırlanan dolmalar sıra ile tencerenin tabanına dizilir.
- Tüm dolmalar sarılıp tencereye yerleştirildikten sonra dolmaların üst seviyesine kadar su doldurulup tencerenin kapağı kapatılır.
- Kontrollü bir şekilde su miktarını artırarak ve ara sıra kontrol ederek daha uzun süre pişirmenizi öneririm.
- Yaklaşık 1. 5 saat kısık ateşte pişirdim. Afiyet olsun.