Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baklalı Yaprak Sarması

Baklalı Yaprak Sarması
0
40

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
baklali-yaprak-sarmasi.jpg

Baklalı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo asma yaprağı
  • 2 adet kuru soğan (alt taban için)
İç malzemeleri;
  • 2 adet orta boy kuru soğan (Yemeklik doğranacak)
  • 2 bardak temizlenmiş iç bakla
  • Yarım su bardağı kırık yarma (çekilmiş)
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates (kabuğu soyulup küçük küçük doğranacak)
  • 1 avuç doğranmış maydanoz (ince ince doğranacak)
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Baklalı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kuru baklalar bir gün öncesinden suda bekletilir.
  2. Kabukları yumuşadığında ortadan bıçakla ikiye kesilir. Bu şekilde tüm baklalar ayıklanır. Yada ayıklanmış bakla içi alıp kullanabilirsiniz.
  3. Diğer taraftan genişçe bir kap içerisinde tüm iç malzemeleri karıştırılır.
  4. Tuzunu ise yaprağınızın tuzuna göre kendiniz ayarlayınız.
  5. Yaprakları sarmaya geçmeden benim yaptığım gibi kuru soğan kesin.
  6. Yapraklar fotoğrafta görüldüğü gibi açılır ve ortasına bir miktar iç malzemesi koyularak bohça gibi sarılır.
  7. Hazırlanan dolmalar sıra ile tencerenin tabanına dizilir.
  8. Tüm dolmalar sarılıp tencereye yerleştirildikten sonra dolmaların üst seviyesine kadar su doldurulup tencerenin kapağı kapatılır.
  9. Kontrollü bir şekilde su miktarını artırarak ve ara sıra kontrol ederek daha uzun süre pişirmenizi öneririm.
  10. Yaklaşık 1. 5 saat kısık ateşte pişirdim. Afiyet olsun.
Baklalı Yaprak Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,332Kullanıcılar
@rp_saplarSon üye
Üst Alt