iltasyazilim
FD Üye
Baklanın Yararları
Bakla
Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir gıda olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir Kuru Bakla, Taze Baklaya kadar daha besleyicidir Kuru Baklanın 100 grmında az kalsın 26 gr Protein, 58 gr Karbonhidrat ve 341 Kalori vardır Hem Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir
Baklanın Faydaları
Bakla hazmı kolaylaştırır İdrar yollarını temizler Böbreklere epeyce yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine muavin olur Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir
Bakla Nasıl Kullanılır?
Bakla taze ve kuru olarak tüketilebilir Çiçekleri ve yaprakları da kullanılır Baklayı kabuklarıyla yemek mineral ve vitamin kaybını azaltır Baklada nişasta oranı yüksek olduğu için kan şekerini yükseltir bu nedenle şeker hastaları için önerilmez *
Bakla
Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir gıda olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir Kuru Bakla, Taze Baklaya kadar daha besleyicidir Kuru Baklanın 100 grmında az kalsın 26 gr Protein, 58 gr Karbonhidrat ve 341 Kalori vardır Hem Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir
Baklanın Faydaları
Bakla hazmı kolaylaştırır İdrar yollarını temizler Böbreklere epeyce yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine muavin olur Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir
Bakla Nasıl Kullanılır?
Bakla taze ve kuru olarak tüketilebilir Çiçekleri ve yaprakları da kullanılır Baklayı kabuklarıyla yemek mineral ve vitamin kaybını azaltır Baklada nişasta oranı yüksek olduğu için kan şekerini yükseltir bu nedenle şeker hastaları için önerilmez *