Baklanın Yararları
Bakla
Vitamin ve protein acısından son derece zengin bir besin olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir Kuru Bakla, Taze Baklaya gore daha besleyicidir Kuru Baklanın 100 grmında yaklaşık olarak 26 gr Protein, 58 gr Karbonhidrat ve 341 Kalori vardır Ayrıca Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri acısından da oldukca zengindir
Baklanın Faydaları
Bakla hazmı kolaylaştırır İdrar yollarını temizler Bobreklere oldukca yararlıdır: Bobrek ağrılarını hafifletir, bobrek kumlarının ve taşlarının dokulmesine yardımcı olur Goğus hastalıkları ve oksuruğe iyi gelir
Bakla Nasıl Kullanılır?
Bakla taze ve kuru olarak tuketilebilir Cicekleri ve yaprakları da kullanılır Baklayı kabuklarıyla yemek mineral ve vitamin kaybını azaltır Baklada nişasta oranı yuksek olduğu icin kan şekerini yukseltir Bu nedenle şeker hastaları icin onerilmez
Bakla
Vitamin ve protein acısından son derece zengin bir besin olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir Kuru Bakla, Taze Baklaya gore daha besleyicidir Kuru Baklanın 100 grmında yaklaşık olarak 26 gr Protein, 58 gr Karbonhidrat ve 341 Kalori vardır Ayrıca Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri acısından da oldukca zengindir
Baklanın Faydaları
Bakla hazmı kolaylaştırır İdrar yollarını temizler Bobreklere oldukca yararlıdır: Bobrek ağrılarını hafifletir, bobrek kumlarının ve taşlarının dokulmesine yardımcı olur Goğus hastalıkları ve oksuruğe iyi gelir
Bakla Nasıl Kullanılır?
Bakla taze ve kuru olarak tuketilebilir Cicekleri ve yaprakları da kullanılır Baklayı kabuklarıyla yemek mineral ve vitamin kaybını azaltır Baklada nişasta oranı yuksek olduğu icin kan şekerini yukseltir Bu nedenle şeker hastaları icin onerilmez