Baklava Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 5 kahve fincanı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 4,5 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 paket vanilya
- 1 paket kremşanti (Krema soğuyunca)
- 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
- 1 su bardağı pirinç antep fıstık
- 4 yemek kaşığı krema
- 3 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı tereyağ
Baklava Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremasını pişirelim.
- Kremşanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alalım.
- Koyulaşınca altını kapatalım.
- Krema tam soğuyunca şanti ve vanilyayı ekleyip mikser ile çırpalım.
- Kek için yumurtanın sarısı ile beyazını ayıralım.
- Beyazına şekerin yarısını ekleyip 25 dakika kadar çırpalım.
- Daha sonra sarısına kalan şekeri ekleyip onu çırpalım sırası ile kalan malzemeleri yumurtanın sarısı olan kısma ekleyelim.
- En son sarısı ile olan karışımla yumurtanın beyazını buluşturalım.
- Bir spatula yardımı ile homojen hale gelene kadar karıştıralım.
- Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba dökelim.
- 175 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirelim.
- Üst katman için tavaya tereyağı alalım.
- Daha sonra krema, bal, fındık ve fıstığı ekleyelim.
- 3-4 dakika kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Fırından çıkardığımız keki ikiye keselim süt ile ıslayalım.
- Ortasına kremayı dökelim.
- Üst katı de üzerine bırakalım ve fıstıklı sosumuzu heryere eşit gelecek şekilde sürelim.Anlatmasının meşakkatli olmasına bakmayın yapması kolay. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun .
Baklava Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı