Baklava Yapımı, Evde Baklava Nasıl Yapılır?
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
*yarım su bardağı sıvı yağ
* 1 yumurta
* 1 yemek kaşığı sirke
* 1 cay kaşığı karbonat
* yarım cay kaşığı tuz
* aldığı kadar baklavalık un
*300 gr cekilmiş ceviz yada fındık da olabilir
* yeteri kadar nişasta
*400 gr tereyağı yada margarin
imagesbaklavayapimievdebaklavanasilyapilir5b05793abb2c7
Yapılışı; tereyağı, ceviz ve nişasta haricindeki tum malzemeler karıştırıp hamur yapılır yaptığınız hamurun uzerine temiz bir bez ortulur ve yarım saat dinlenmeye bırakılır
Hamur 6 eşit parcalara bolunup ve her parcada 10 parcaya ayrılıp yuvarlanıpher bir pasta tabağı buyukluğunde merdaneyle acılır Hepsinin uzerine yarım corba kaşığı nişasta yayarak ust uste konur 10 tanesi birlikte tepsi buyukluğunde acılıryağlanmış tepsiye konup, diğer parcalarda aynı şekilde yapılır ceviz yada fındık istenilen şekle gore ortasına yada bir kac kat konur
Acma işlemi sona erdikten sonra baklava şeklinde kesilirTereyağı yada margarin bir tencereye konup iyice kızdırılıp, uzerine dokulur Kaşıkla her tarafına yayılır ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir
Şerbetin Malzemeleri
1 kilo toz şeker
4 su bardağı su
yarım limon
Şerbetinin yapılışı
şeker ve su tencereye konup kaynatılır Kıvamı anlamak icin kaşıkla karıştırılıp bir tamla tırnağa damlatılır Şerbet şerbet dağılmıyorsa kıvama gelmiştir icine limon sıkıp, 1,2 dakika sonra ocaktan alıp, şerbet soğuk olarak ılık baklavanın uzerine dokulur
Afiyet olsun
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
*yarım su bardağı sıvı yağ
* 1 yumurta
* 1 yemek kaşığı sirke
* 1 cay kaşığı karbonat
* yarım cay kaşığı tuz
* aldığı kadar baklavalık un
*300 gr cekilmiş ceviz yada fındık da olabilir
* yeteri kadar nişasta
*400 gr tereyağı yada margarin
imagesbaklavayapimievdebaklavanasilyapilir5b05793abb2c7
Yapılışı; tereyağı, ceviz ve nişasta haricindeki tum malzemeler karıştırıp hamur yapılır yaptığınız hamurun uzerine temiz bir bez ortulur ve yarım saat dinlenmeye bırakılır
Hamur 6 eşit parcalara bolunup ve her parcada 10 parcaya ayrılıp yuvarlanıpher bir pasta tabağı buyukluğunde merdaneyle acılır Hepsinin uzerine yarım corba kaşığı nişasta yayarak ust uste konur 10 tanesi birlikte tepsi buyukluğunde acılıryağlanmış tepsiye konup, diğer parcalarda aynı şekilde yapılır ceviz yada fındık istenilen şekle gore ortasına yada bir kac kat konur
Acma işlemi sona erdikten sonra baklava şeklinde kesilirTereyağı yada margarin bir tencereye konup iyice kızdırılıp, uzerine dokulur Kaşıkla her tarafına yayılır ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir
Şerbetin Malzemeleri
1 kilo toz şeker
4 su bardağı su
yarım limon
Şerbetinin yapılışı
şeker ve su tencereye konup kaynatılır Kıvamı anlamak icin kaşıkla karıştırılıp bir tamla tırnağa damlatılır Şerbet şerbet dağılmıyorsa kıvama gelmiştir icine limon sıkıp, 1,2 dakika sonra ocaktan alıp, şerbet soğuk olarak ılık baklavanın uzerine dokulur
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.