Baklava Yufkasından Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet baklava yufkası
- 3-4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 2 yemek kaşığı kaymak
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı toz antep fıstığı
Baklava Yufkasından Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Baklava yufkaları tereyağ ile yağlanır.
- En üst yufkanın ortasına kaymak konup üzerine toz şeker serpilir.
- Üzerine toz antep fıstığı dökülür. Kenarları yağlanıp zarf şeklinde katlanır.
- Önceden ısıtılmış teflon tavada kısık ateşte arkalı önlü pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine toz antep fıstığı serpilerek dilimlenir. Deneyeceklere afiyet olsun ????.