Baklava Yufkasıyla Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 30 tane baklavalık yufka
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı soda
- Peynir yada kıyma
Baklava Yufkasıyla Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Her biri 6 kat olan 5 tane rulo yapıyoruz.
- Bir borcam için:Öncelikle sütü sodayı ve sıvı yağı karıştıralım.
- Birinci yufkayı tezgahın üzerine serelim, onun üzerine karışım sürmeyeceğiz daha sonra ikinci yufkayı serelim ,üzerine sostan sürelim .
- Bu uygulamayı 5. Yufkaya gelene kadar yapalım ,en son 6. Yufkayı da serip içine iç harcımızdan koyarak rulo yapalım.
- Bu süreci 5 adet rulo yaparak devam edelim.
- Daha sonra yaptığımız ruloları borcama dizip bıçakla keselim.
- Kalan sosun içine tereyağ eritip karıştıralım.
- Sosu böreğimizin üzerine dökelim gezdirerek hepsini.
- En az 1 /2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim.
Baklava Yufkasıyla Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı