Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baklava

Baklava
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
baklava.jpg

Baklava Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Açmak için;
  • Nişasta
İçi için;
  • 500 gram ceviz
  • Yarım su bardağı toz şeker
Yağlama için;
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket sana yağ
Şerbeti için;
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu

Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta ,süt ,sirke, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu güzelce karıştırılır.
  2. Son olarakta un ek edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamur 10 dk kadar dinlenmeye bırakılır.
  4. Dinlenen hamurdan fındıktan biraz büyük bezeler elde edilir ve her beze nişasta dokulu kaba atılır.
  5. Nişastalı kaptaki minik bezeler 15li küme olarak nişasta ike açılır benim toplam 7 tane 15 lik grubumum oldu.
  6. Her küme büyük oklava ile açılabildiği kadar nişasta ile incecik olana denk açılır.
  7. Sana yağ ile yağlanan tepsimize açılan yufka koyulur ve kenarlarındaki fazlalık kesilir tam tepsiye nazaran kesin kalan paracalarda açılır onlarda açılan yufkanın üstüne konulur atılmaması için ziyan olmasın yanı sonra ceviz serpilir .
  8. Tüm kümeler bu halde açılır ve ceviz dökülerek devam edilir.
  9. En son katta açıldıktan sonra kesilir ve sana yağ sıvı yağ karışımı kızdırılıp soğuduktan sonra kesilen baklavanın üzerine dökülür.
  10. Baklava fırına girmeye hazır en kıymetli kısımda burası‼️‼️
  11. Fırına atıldık tan sonra kızarmaya başladığında tepsi içindeyken fırın kapatılır 5dk sonra tekrar fişe takılır. Yine pişer biraz daha pisince yeniden kapatın fırını baklava içindeyken 5dk sonra tekrar pişirin ve artık kızarmış olucak eşit olarak pişmiş olucak.
  12. Soğuyan baklavaya şerbeti birinci sıcağı 3dk kadar geçtikten sonra dökebiliriz. 1 gün dinlenmesi en yeterlisi olur.
 
858,505Konular
982,665Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt