Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baklava

Baklava

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
baklava.jpg

Baklava Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için (Küçük tepsi için);
  • 1 Türk kahvesi fincanı süt
  • 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
Hamurları açmak için;
  • Nişasta
  • Aldığı kadar un(4 su bardağı kadar)
İçi için;
  • 100 gram çekilmiş ceviz
Üzeri için;
  • 200 gram tereyağı
Şerbet için;
  • 5 su bardağı su,
  • 5 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbet için, 5 su bardağı su,5 su bardağı şeker bir tencereye alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılarak kaynatılır. Sonra içine 1 dilim limon atılır ve bir iki taşım daha kaynatılır.
  2. Baklava yapılışı için; süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurta yoğurma kabına alınır. İyice karıştırılır ve homojen hale getirilir. Üzerine kabartma tozu ve yavaş yavaş un eklenir, yoğurulur.
  3. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan hamur elde edilir. Çok yumuşak olmasın. Üzeri örtülüp yarım saat kadar dinlendirilir.
  4. Sonra 8 bezeye ayrılır. Bezeler tabak büyüklüğünde açılır ve aralarına nişasta konularak üst üste dizilir. Dizilen hamurların üzeri poşetle kapatılıp yarım saat bu şekilde dinlendirilir.
  5. Dinlenen hamurlar tek tek açılır. Açabildiğimiz kadar ince açıyoruz. Sonra tepsinin boyutunda yuvarlak şekilde kesip tepsiye dizilir. Çıkan küçük parçaları da aralara koyun.
  6. Dizilim şöyle, 4 bezden çıkan baklava yufkalarını tepsiye diziyoruz. Üzerine cevizi serpiyoruz. Sonra diğer 4 bezeden çıkan hamuru diziyoruz. Yuvarlak kesilenleri en üste denk getirin, küçük parçalar arada kalsın. İstenilen şekilde kesilir.
  7. Bir yandan tereyağı eritilir. Tereyağı erittikten sonra üzerindeki köpükleri alıyoruz. Kesilen baklava üzerine eritilen tereyağı dökülür. Tereyağı biraz ılık olacak. Çok kaynar olmasın.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri renk alana kadar pişirilir. Baklava sıcak şerbet soğukken şerbet kontrollü dökülür.
Püf nokta 1: en üste konulan baklava yufkasını daha büyük açın. Üste koyduktan sonra bıçakla kenarlara itin. Baklavayı biraz bohçalamış oluyoruz.

Püf nokta 2: içinin iyice pişmesi için, ilk önce 200 derece fırında pişirin. Pişerken rengi sarı olup biraz kabarınca ayarını 170 dereceye düşürün. Biraz pişmeye başlayınca yeniden yavaş yavaş yükseltin. O biraz tecrübe ve alışkanlıkla oturuyor. Ben pişirirken baya uğraşıyorum????.

Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,641Mesajlar
29,724Kullanıcılar
xwedexSon üye
Üst Alt