bilgisayarci
FD Üye
Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için (Küçük tepsi için);
- 1 Türk kahvesi fincanı süt
- 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Nişasta
- Aldığı kadar un(4 su bardağı kadar)
- 100 gram çekilmiş ceviz
- 200 gram tereyağı
- 5 su bardağı su,
- 5 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet için, 5 su bardağı su,5 su bardağı şeker bir tencereye alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılarak kaynatılır. Sonra içine 1 dilim limon atılır ve bir iki taşım daha kaynatılır.
- Baklava yapılışı için; süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurta yoğurma kabına alınır. İyice karıştırılır ve homojen hale getirilir. Üzerine kabartma tozu ve yavaş yavaş un eklenir, yoğurulur.
- Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan hamur elde edilir. Çok yumuşak olmasın. Üzeri örtülüp yarım saat kadar dinlendirilir.
- Sonra 8 bezeye ayrılır. Bezeler tabak büyüklüğünde açılır ve aralarına nişasta konularak üst üste dizilir. Dizilen hamurların üzeri poşetle kapatılıp yarım saat bu şekilde dinlendirilir.
- Dinlenen hamurlar tek tek açılır. Açabildiğimiz kadar ince açıyoruz. Sonra tepsinin boyutunda yuvarlak şekilde kesip tepsiye dizilir. Çıkan küçük parçaları da aralara koyun.
- Dizilim şöyle, 4 bezden çıkan baklava yufkalarını tepsiye diziyoruz. Üzerine cevizi serpiyoruz. Sonra diğer 4 bezeden çıkan hamuru diziyoruz. Yuvarlak kesilenleri en üste denk getirin, küçük parçalar arada kalsın. İstenilen şekilde kesilir.
- Bir yandan tereyağı eritilir. Tereyağı erittikten sonra üzerindeki köpükleri alıyoruz. Kesilen baklava üzerine eritilen tereyağı dökülür. Tereyağı biraz ılık olacak. Çok kaynar olmasın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri renk alana kadar pişirilir. Baklava sıcak şerbet soğukken şerbet kontrollü dökülür.
Püf nokta 2: içinin iyice pişmesi için, ilk önce 200 derece fırında pişirin. Pişerken rengi sarı olup biraz kabarınca ayarını 170 dereceye düşürün. Biraz pişmeye başlayınca yeniden yavaş yavaş yükseltin. O biraz tecrübe ve alışkanlıkla oturuyor. Ben pişirirken baya uğraşıyorum????.
Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı