Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Baklava

Baklava
0
89

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı yahut margarin (erimeden)
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay bardağı su
  • Bir çimdik tuz
  • Alabildiğine un
Üzerine;
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 200 ml su bardağı ölçüsü

Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına materyalleri koyuyoruz unu denetimli bir formda koyuyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz, akşamdan da hamuru hazırlayıp sabah baklavayı yapabiliriz yahut 2-3 saat bekletebiliriz hamuru
  2. Hamuru üç eşit kesime bölüyoruz.
  3. Her kesimden 15. Beze yapıyoruz.
  4. Tabak büyüklüğünde açıyoruz ortalarına bol nişasta serpiyoruz.
  5. 15 beze bitince tepsi büyüklüğünde hamurumuzu açıyoruz.
  6. Tepsi büyüklüğünde yağladığımız tepsimize açtığımız yufkayı seriyoruz.
  7. Üzerine ceviz serpiyoruz.
  8. Diğer bezeleri de tıpkı biçimde açarak bitiriyoruz.
  9. Sonra baklava dilimi keserek 1,5 su bardağı sıvı yağ dökerek evvel 160 derece fırında tatlımız kabarınca 180 derecede kızartıyoruz.
  10. Önce şerbetimizi hazırlıyoruz.
  11. Şerbeti soğuk tatlımızda birinci sıcağı gittikten sonra şerbet ile buluşturuyoruz. Afiyet olsun.
Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt