Baklavalı Kek Tarifi
Baklavalı Kek Yapılışı
Baklavalı Kek Malzemeleri:
Hamur İcin
1 adet yumurta
15 cay bardağı sıvı yağ
15 cay bardağı sut
15 cay kaşığı tuz
Yeterince un
Kek İcin
3 Adet yumurta
1 su bardağı şeker
15 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
Şurubu İcin
4 su bardağı şeker
45 su bardağı su
12 damla limon
imagesbaklavalikektarifiresimli5ad3dde14db0c
Baklavalı Kek Yapılışı: Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur 20 beze yapılarak bezeler tatlı tabağı buyuluğunde acılır 10 adet beze ust uste aralarına bir kaşık nişasta surulur, diğer 10 beze nişasta ile ust ustte biriktirilir Bu 10 beze merdane yardımıyla fırın tepsisi buyukluğunde yuvarlakca acılır ve tepsiye konarak kenarlarından sarkanlar kesilir Kek tarife gore cırpılıp hamurun uzerine surulur, diğer 10 bezede fırın tepsisi buyukluğunde acılarak kek hamurun uzerine kapatılır Fırınlamadan once kare veya dikdortgen şeklinde kesildikten sonra bir paket margarin (eğer varsa ½ paket margarin, 3 kaşık tereyağı) eritilip fırına surulur 200230 derecede pişirilir
Not: Baklava soğuk ve şerbet ılık olacak, şerbet servisten 23 saat onceden dokulecek
alıntı
Baklavalı Kek Yapılışı
Baklavalı Kek Malzemeleri:
Hamur İcin
1 adet yumurta
15 cay bardağı sıvı yağ
15 cay bardağı sut
15 cay kaşığı tuz
Yeterince un
Kek İcin
3 Adet yumurta
1 su bardağı şeker
15 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
Şurubu İcin
4 su bardağı şeker
45 su bardağı su
12 damla limon
imagesbaklavalikektarifiresimli5ad3dde14db0c
Baklavalı Kek Yapılışı: Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur 20 beze yapılarak bezeler tatlı tabağı buyuluğunde acılır 10 adet beze ust uste aralarına bir kaşık nişasta surulur, diğer 10 beze nişasta ile ust ustte biriktirilir Bu 10 beze merdane yardımıyla fırın tepsisi buyukluğunde yuvarlakca acılır ve tepsiye konarak kenarlarından sarkanlar kesilir Kek tarife gore cırpılıp hamurun uzerine surulur, diğer 10 bezede fırın tepsisi buyukluğunde acılarak kek hamurun uzerine kapatılır Fırınlamadan once kare veya dikdortgen şeklinde kesildikten sonra bir paket margarin (eğer varsa ½ paket margarin, 3 kaşık tereyağı) eritilip fırına surulur 200230 derecede pişirilir
Not: Baklava soğuk ve şerbet ılık olacak, şerbet servisten 23 saat onceden dokulecek
alıntı