Baklavalık Yufkadan Çıtır Börek Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket baklavalık yufka
- İçi için isteğe nazaran peynir, patates
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı süt
- 1,5 tatlı kaşığı karbonat ya da 1 çay bardağı soda
- 1 yumurta sarısı
- Ortası için hazırladığımız karışımdan bir yemek kaşığı
- Susam
Baklavalık Yufkadan Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci yufkamızı tezgaha koyup ortasına sürmek için hazırladığımız karışımı sürüyoruz. Birebir süreci 6 adet yufka olana kadar tekrarlıyoruz.
- 6. yufkamızın üzerine karışımdan sürmeden iç harcımızdan yalnızca bir kenarına olacak halde koyuyoruz ve rulo halinde sarıp yağlı kağıt serili tepsimize yerleştiriyoruz.
- Yufkalar bitene kadar tıpkı süreci devam ediyoruz. Üstlerine hazırladığımız karışımı sürerek, üstüne susam serpiyoruz.
- 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirmeye bırakıyoruz.