Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 2 demet yıkanmış ve doğranmış ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 2 dilim köy peyniri isteğe bağlı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Çörek otu
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yıkanmış ve doğranmış ıspanakların içine kuru soğanı ince ince doğruyoruz.
- Baharatını,tuzunu ve yağını da ekleyip karıştırıyoruz .
- Sonra hazırladığımız sosumuzu 3er kat hazır baklava yufkasına tek tek sürüp üst üste koyuyoruz yani 3kat yufkanın her katına sos sürülecek.
- Sonra iç harcımızı yufkaların içine koyup istediğimiz şekli verebiliriz ,ben uzunca ıspanağı serip rulo yapıp kestim.
- Üzerine kalan sosu sürüp 200 derecede 20 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.Not; ben ıspanağı hiç bir zaman böbreklerde pişirmem çiğden koyarım böyle daha lezzetli oluyor. Tavsiye ederim herkese.
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı