Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Patatesli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 28 adet baklavalık yufka
- 300-350 gr kadar kıyma
- 1 büyük boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz,karabiber
- Pul biber (İsteğe bağlı)
- 3 orta boy patates
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
- Yarım şişeden biraz daha az soda
- Arzu ederseniz çörek otu
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Patatesli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi güzelce haşlayalım ve iyice piştiğinden emin olduktan sonra ilk sıcağı çıkınca püre haline gelecek şekilde ezelim.
- Ayrı bir yerde kıymamızı ve soğanımızı güzelce kavuralım. Baharatlarımızı ekleyelim. Suyunu çekip iyice piştiğinden emin olduktan sonra ocaktan alalım. İlk sıcağı çıktıktan sonra patateslerimizi ve kıymamızı güzelce karıştırıp harmanlayalım.
- Sosumuz içinde tüm malzemelerimizi güzelce karıştırıp hazır hale getirelim.
- Yufkalarımızı 4 ‘er 4’er olacak şekilde kullanıcaz. Önemli püf nokta sosu yufkaların arasına çok yoğun olmadan sürmek. Fazla sürdüğümüz zaman ince olan yufkalar kesme veya yuvarlama esnasında parçalanıyor.
- İlk iki kat yufka arasına sos sürülmeyecek. 2. 3. Ve 4. Kat yufkaları hafif soslayıp en üstte kalan 4. Yufkamızın üzerine ince bir sıra kıymalı harcımızdan koyalım ve rulo şeklinde güzelce saralım.
- İç harcımızı eklediğimiz yufkamızı yavaş yavaş hafif bir şekilde yuvarlayalım ve yağlayıp çörek otu serpiştirdiğimiz tepsimize koyalım. Diğer yufkalarımıza da aynı işlemi uygulayalım. Ortadan başlayarak dışa doğru düzenleyerek tepsimize yerleştirelim.
- Tüm yukalarımızı yerleştirelim ve kalan sosumuzdan üzerine güzelce sürelim. 180 – 190 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 – 35 dakika kadar pişirelim.
- Alt ve üstünün güzelce kızarmış olması yeterli. Yine de her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var. Patates ve kıymayı her zaman çok yakıştırıyorum ve gerçekten hem doyurucu hem de aperatif kolayca hazırlanan bir lezzet oluyor. Şimdiden afiyet olsun