Baklavalık Yufkadan Elmalı Çıtır Rulolar Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet baklava yufkası
- 4 orta boy elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- Toz şeker
- 150 gram tereyağı veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Pudra şekeri
Baklavalık Yufkadan Elmalı Çıtır Rulolar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak elmaların kabukları soyulur ve rendenin iri tarafı ile rendelenir.
- Ardından uygun bir tencere ya da tavaya elma rendesi, şeker, tarçın alınıp elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir.
- Elmalar suyunu salıp çektikten sonra ceviz ilave edip biraz daha kavuralım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Harcımız soğurken bizde sosunu hazırlayalım.
- Bunun için uygun bir tavaya tereyağı alınarak eritilir. Sıvı yağ ile karıştırılır.
- Üç tane baklava yufkası aralarına yağ karışımından sürülerek üst üste konulur.
- En üstteki yufkaya toz şeker serpiştirilir. Baklava yufkasının kısa kenarına elmalı harçtan yayılır.
- Rulo şeklinde sarılıp 3-4 parmak genişliğinde dilimlenir.
- Kesilen rulolara kalan yağdan sürülür.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- Ilıyınca pudra şekeri serpilip servis edilir.
Not: bu tarife bayılıcaksınız elmalı kurabiye hamuruyla uğraşmaya gerek yok hem basit hem lezzetli.
Baklavalık Yufkadan Elmalı Çıtır Rulolar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı