
Baklavalık Yufkadan Enfes Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet baklavalı yufka
- 1 su bardağı ceviz içi (rondodan geçirilmiş)
- 50 gram tereyağ
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı su
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 2.3 damla limon suyu
Baklavalık Yufkadan Enfes Şöbiyet Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yufkalarımızı 5 erli 5 erli üst üste koyuyoruz.
- Aralarına sıvı yağ gezdirelim .
- Muhallebi için süt ,şeker, irmik karıştırıp koyulaşıncaya kadar karıştıralım.Topaklanmaması için.
- Kaynadıktan sonra soğutalım .
- Yufkalarımızı kare şeklinde kesiyoruz .
- Arasına muhallebi ve ceviz koyuyoruz.
- Üçgen şeklinde kapatıyoruz.
- Birbirinin uç kısımları alt alta gelecek şekilde açılmaması için diziyoruz.
- Yağlanmış tepsiye daha sonra tereyağı eritip üzerine gezdiriyoruz .
- 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Şerbet için şeker suyu ocağa alalım, kaynayıp şerbet kıvamına gelince limon suyu ekleyip ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
- Fırından çıkan tatlımız ilk sıcaklığı geçince şerbeti dökelim afiyet olsun.