
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket baklavalık yufka
- 400 gram kadar kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymamızı yapalım soğanları ince ince doğrayalım biraz kavrulsun kıymamızı ekleyelim karıştıralım baharatları tuzu ekleyelim yeterlice kavrulsun.
- Kıyma piştikten sonra 2 tane baklavalık yufkaya sosumuzu yapıp sürelim 1 yufka daha ekleyelim toplam 3 yufka olacak yufkanın başından azcık katlayalım kıyma harcımızı uzunlamasına koyalım saralım.
- Tepsimize dizelim büyük yufkayı bu türlü yapalım üzerine kalan sosu güzelce sürelim 5 dakika dinlendirelim 200 derecede işittiğimiz fırında 20-25 dakika pişirelim.
- Fırınlarda farklılık olabilir siz fırınınıza nazaran ayarlayın altı üstü piştiğinde fırından çıkartalım çok az su serpiştirelim yumuşak olması için pak bir bezle üstünü güzelce kapatalım istediğiniz vakit servise hazır afiyet olsun ❤