Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet baklavalık yufka
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı soda
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 2 adet büyük boy pırasa
- 2 havuç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı hazırlanan sos
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörekotu
Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sos için verilen tüm malzemeler çırpılır.
- Börek içi için pırasalar ince ince doğranır ve sıvı yağda pişirilir. Pırasalar pişince rendelenen havuçlar ilave edilir.
- Havuçlar da pişince karışım ocaktan alınır ve üzerine baharatlar ilave edilir. Karışım soğuyunca börek sarılır.
- Yufka tezgaha alınır ve sostan sürülür. Üzerine 2. Kat konulur ve sos sürülür. 3 kat konulur ve sos sürülür. 4. Kat konulunca börek içinden 2-3 yemek kaşığı konularak (Yufkanın uzun kısmına) sarılır ve rulo haşine getirilir. Rulo içe katlanarak gül böreği şeklinde sarılır.
- Kalan yufkalar içinde aynı işlem yapılır.
- Ruloların üzerine yumurta sarısı, hazırlanan sostan 2 kaşık alınıp, yoğurt ile karıştırılarak sürülür.
- Susam ve çörek otu ekildikten sonra 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.