Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket baklavalık yufka
- 500 gram pırasa
- 2-3 adet patates
- 1-2 adet havuç
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- Yarım çay bardağı soda
- 1/2 (yarım) adet yumurta
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağından fazla sıvı yağ
Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram pırasaları ince ince doğruyoruz.
- 2 adet patatesimizi rendeliyoruz.
- 1/2 adet havucumuzu da rendeliyoruz ve derin bir tavaya alıp kavuruyoruz.
- 5 dakika kadar kavrulan harcımıza tuz karabiber pul biber ve yağını ek edip kavurunuz.
- Baklavalık yufkaları 3 er kattan yapıyoruz.
- Yufkaların üzerine yaptığımız sosu sürüyoruz ve harcını koyup sarıyoruz tepsiye yerleştiriyoruz.
- Bu türlü hepsini yapıp tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı ve susam serpip 180 derece deki fırına 30-35 dakika kadar pişiriniz. Şimdiden herkese afiyet bal şeker olsun ????.