teknolojiuzmani
FD Üye
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 25 adet baklavalık yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı eritilmiş
- 300 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Baklavalık yufka ile çalışırken alınan her yufkadan sonra diğerlerinin üzerini nemli bezle örtmeyi unutmayalım. Çok hızlı kuruyor.
- Beş adet yufkadan bir rulo yapacağız.
- Her katın arasına sostan sürelim ve fırça yardımıyla her yanına yayalım.
- Aynı işlemi üst üste koyarak tüm yufkalar için yapalım.
- En üste kalan yufkanın üzerine sostan sürmüyoruz ,.
- Kıymalı harcı geniş olan kısmına koyup içe doğru sararak rulo yapıyoruz ve ardından ikiye katlayıp tepsiye alıyoruz.
- Böylece bir rulo oluyor.
- Ben aynı şekilde beş adet börek yaptım.
- Sosun kalanını böreklerin üzerine sürüp 190°’de fırına veriyoruz. Kontrollü pişirin.