teknolojiuzmani
FD Üye
Baklavalık Yufkayla Lokmalık Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
- 9 adet baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- 1 kase erimeyen peynir (Ben örgü peyniri tercih ettim)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Baklavalık Yufkayla Lokmalık Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı tavada eritilir. (yakmıyoruz biraz eriyince ocağı kapayıp kendi sıcağında erimesini bekliyoruz.)
- Baklavalık yufkayı tezgaha alıyor yağ sürüyoruz.
- Üzerine ikinci katı koyup tekrar yağlıyor ve 3. katı koyuyoruz.
- İçine peyniri koyup sarıyoruz.
- 3 tane bu biçimde sarılmış börek elde edeceğiz.
- Sarılan ruloları 2 parmak genişliğinde kesip fırında tepsisine peynirler üst bakacak biçimde diziyoruz.
- Yumurta, süt, yoğurt ve 1 yemek kaşığı eritilmiş yağı çırpıp üzerine döküyoruz.
- 200 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirdikten sonra elde ettiğiniz lezzete inanamayacaksınız!.Üstelik saatler geçmesine karşın hala birinci sıcağı üzere çıtır çıtır!.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.