Bakliyat Çorbası (Anadolu Çorbası) Tanımı İçin Materyaller
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 5 su bardağı su
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı nane
Bakliyat Çorbası (Anadolu Çorbası) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bakliyatları yıkayacağımız süzgecin içine alıp yıkıyoruz.
- Yıkadığımız bakliyatları tencerenin içine alıp, suyu ekliyoruz. Bakliyatlar uygunca pişene kadar pişiriyoruz.
- Terbiyemizi pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz, çırptıktan sonra çorbamızın suyundan alıp terbiyenin içine koyuyoruz, koyarken de bir taraftan karıştırıyoruz.
- Terbiyemizi çorbamızın içine koyuyoruz koyarken de kesilmesin diye çorbamızı bir taraftan karıştırıyoruz.
- En son süreç olarak hazırladığımız sosu koyuyoruz çorbamıza afiyet olsun .