Bakliyat Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı kalın bulgur
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı şehriye
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı olağan su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Bakliyat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şehriye hariç öteki tüm bakliyatları yıkayıp süzün tencereye alın .
- Şehriyeyide ekleyin.
- Üzerine sıcak su ek edip bakliyatlar pişene kadar pişirin.
- Terbiyesi için bir kabın içine yoğurt yumurta ve unu ek edip çırpın.
- Üzerine sıcak ve soğuk su koyup düzgünce çırpın.
- Çorbanın üzerine döküp karıştırın.
- Kaynadıktan sonra tuz ek edin.
- Üzeri için tereyağını eritip kuru naneyi ek edin.
- Kaynayan çorbanın üzerine dökün. Afiyet olsun????.