Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bakliyatın Faydaları

Bakliyatın Faydaları

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bakliyatın faydaları ve tedavideki önemi

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez gıda maddeleri arasında yer alan bakliyat; geçtiğimiz yıllarda, yoksul ve köylü yemeğigibi tanımlarla sofralarımızdaki önemini artan bir şekilde kaybetmişti Ancak son zamanlarda, dünyanın çeşitli ülkelerinde besin uzmanları kadar yapılan araştırmalar; bakliyatın, hem beslenmemiz keza de vücut sağlığımız açısından ne dek manâlı ve vazgeçilmezolduğunu bir kez daha ortaya koydu

Ağustos ayında ABD'nin Tulane Üniversitesi göre baklagillerin yürek rahatsızlıklarını önlediği açıklanırken, şu anda de bu harika beslenme maddelerinin bağırsak ve mide kanserlerini de önlediği saptandı
Protein deposu olan bakliyat, bu yüzden etin yerini tutabilecek gıda maddelerinin başında yer alıyor Beslenme uzmanları etin sahip olduğu dolu yağ ve kolesterol gibi olumsuzlukların bakliyatta bulunmadığını da belirtiyorlar

Hem lif bakımından son derece zengin olan bakliyatın, bağırsak hareketlerini düzenlediği, tokluk hissi sağladığı için de zayıflama diyetlerinde kullanılması gerektiği açıklama ediliyor

Yavaş sindirildikleri için kan şekerini yükselterek enerji karşılayan bakliyatın, koroner yürek hastalıkları ve damar sertliğine sebebiyet veren kolesterolü içermediğini, lif içerikleri yüksek olduğu için de bağırsak hareketlerini düzenleyip, kalın bağırsak ve mide kanserlerini, kabızlığı ve mide tembelliğini önlediğini belirten uzmanlar, Tokluk duygusal sağladıklarından zayıflama diyetlerinde de kullanılabiliyor Yapılarındaki proteaz inhibitörleri kanser oluşumunu engelliyor Şeker hastalarında, içerdikleri nişasta sebebiyle, kan şekeri düzeyinde problem doğuracak bir artışa sebep olmamaktadır Bakliyatı düzenli olarak yerseniz ayrıca size gerekli tüm vitaminleri ve mineralleri almış, keza de karbonhidrat ve proteinin doğal kaynağını keşfetmiş olacaksınız


Nelere iyi geliyor?
Bakliyat deyince akla birincil gelenler; kuru fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye ve soya fasulyesi geliyor Bu olağanüstü beslenme maddelerinin sayılamayacak dek fazla yararları var İşte bunlardan bazıları



Kuru Fasulye:
Protein bakımından zengindir, vücuda bol kalori ve bol protein verir Günlük bitkisel protein ihtiyacının karşılanmasında fazla işe yarar Sinirleri kuvvetlendirir Fiziksel Olarak ve zihnen çalışanlara fazla faydalıdır
Kuru fasulye taneleri, kabuğu ile birlikte pişirilip yenilmelidir Hazmı sağlayan maddelerin çoğu kabuğunda bulunur Hazmı zordur Acı biber, karabiber, kekik eklenerek hazmı kolaylaştırılır



Bezelye:
Kuru fasulye gibi, günlük bitkisel protein ihtiyacını karşılamada istifade edilecek bakliyelerden birisidir Yüksek derecede protein ve nişasta içerir böylece komple bir gıdadır Fiziksel Olarak ve zihnen çalışanlara fazla faydalıdır Hem enerji verir keza de proteini ile kasların gelişmesini ve tamirini sağlar Jurnal tedarik 1 akarsu bardağını geçmemeli Yanında çiğ salata, soğan, turşu bulunması çok faydalıdır



Mercimek:
Kan yapıcı ve süt artırıcıdır en fazla demir içeren gıdalardandır Keza B vitaminleri ve fosforu ile de çok faydalıdır Protein miktarı da yüksektir böylece bedenen ve zihnen çalışanlara iyi bir enerji kaynağı ve besleyici bir gıdadır

Gebe kadınlara, bebeğin kanlıcanlı olmasına fayda Anneyi de besleyerek güçsüz düşmesini önler Emzikli kadınlar da sütün miktarını ve beslenme değerini yükseltir Mercimek, sinirleri kuvvetlendirir Kara biber, zencefil ekerek hazmı kolaylaştırılabilir



Nohut:
Vücudu kuvvetlendirir Anne sütünü arttırır Bol idrar söktürür, vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını, pozitif yemek yemek tuzunu idrarla dışarı atar Bol fosfor, B vitaminleri ile beyni ve sinirleri dinlendirir, tamirini ve sıradan çalışmalarını sağlar Bedenen ve zihnen çalışanlara çok menfaat verir Mideyi kuvvetlendirir ve iştah açar Nohut günde maksimum 50 gram yenmelidir Salata, soğan, turşu ile birlikte yenmelidir




Soya:
Dinç yaşamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmelidir Soya; fazla kuvvetli (etin 2 misli) proteine sahip bir gıdadır Bol B vitamin ve mineral vardır Ayrıca nişastası ve keza de yüzde 30'dan fazla yağı ile çok adaleli enerji verir Adalelerin, sinirlerin, kemiklerin gelişmesini sağlar Sahip olduğu ve nadir yiyeceklerde bulunan lesitin maddesi ile beynin çalışmasını artırır Hazmı kolaydır Fazla adaleli olduğu için günde 25 gram yeterlidir Yemeklerde, çorba ve garnitür olarak yenilir Salata, soğan, turşu ile yenilmelidir Guatrı olanlar veya olmaktan korkanlar yememelidir *
 

Similar threads

Bakliyat nedir, Bakliyatların yararları,yardımcı Bakliyatlar nelerdir,Bakliyatların sağlığımıza Faydaları Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez yiyecek maddeleri aralarında bulunan bakliyat; son zamanlarda, dünyanın değişik ülkelerinde beslenme uzmanları kadar yapılan incelemeler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Bakliyatların Sağlığımıza Faydaları Nelerdir ? Bakliyat nedir Bakliyatların yararları Bakliyatların sağlığımıza Faydaları Bilhassa kışın sık sık pişirdiğimizmercimek, nohut, kuru fasülye gibi bakliyat ürünleri alternatif tıp tedavilerinde kullanılacak kadar insan sağlığına yardımcı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Bakliyat nedir, Bakliyatların yararları,faydalı Bakliyatlar nelerdir,Bakliyatların sağlığımıza Faydaları imagesbakliyatlarinfaydalari5ad5414482130 Geleneksel Turk mutfağının vazgecilmez gıda maddeleri arasında yer alan bakliyat; son zamanlarda, dunyanın ceşitli ulkelerinde beslenme uzmanları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Sebzelerin yararları nelerdir Sebzelerin vücudumuza yararları Sebzelerin yararları Ispanağın faydaları Ispanak tam bir demir deposudur ve öteki yapraklı sebzelere göre daha çok protein içerir Çiğ ıspanağı salata yapıp yerseniz lifinden faydalanmış olursunuz Ispanak suyu, bol C vitamini ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
soyanın yararları soya fasulyesinin yararları Soyanın Faydaları SOYA FASULYESİ: Besleyiciliği yüksek, tatbik alanı oldukça çeşitli ve geniş bir beslenme olan soya protein açısından fazla zengindir Bunun yanına oldukça çok demir, kalsiyum ve fosfor mineralleri ile B vitaminleri içerir Hem A...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt