Bal Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında tereyağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
- İrmik
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Bal Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım, bir tencereye su ve şekeri koyalım.
- Kaynamaya başlayınca ateşi kısalım 10 dk kaynatıp ince bir dilim limon koyup 5 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Oda sıcaklığına yumuşamış yağı karıştırma kabımıza alalım.
- Sıvıyağ, yumurta ve pudra şekeri ekleyelim. Yoğurmaya başlayalım.
- Kabartma tozu, vanilya ve azar azar unu ilave ederek orta halli bir hamur yoğuralım.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp baden şeklini verelim.
- Şekil verdiğimiz tatlımızın her tarafına irmiğe bulayalım.
- Borcamı yağlayalım veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Uzunlamasına bıçakla çizik atalım.
- Önceden 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız tatlımızın ilk sıcağı çıkınca 1-2 dakika sonra üzerine ılık şerbeti dökelim.
- Üzerine kesik yerlere ceviz veya fıstık tozu doldurup servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun ????.
Bal Badem Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı