teknolojiuzmani
FD Üye
Bal Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 3.5 su bardağı un ( 490 gr )
- 1 paket kabarma tozu
- 3.5 su bardağı su
- 2.5 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
- İrmik
Bal Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce uygun bi tencereye su ve şekeri ekleyip yarım dilim limonu da ekleyip kaynatalım.
- Kaynama süresi kaynamaya çıktıktan sonra 15 dk yeterli şerbetimiz soğurken.
- Hamura geçelim.Tereyağı şekeri sıvı yağ pudra şekeri yumurta vanilya uygun bi kaba alınır yoğurulmya başlanır .
- Ardından unu ekleyip kabartma tozunu ekleyelim yoğurmaya devam edelim.
- Kurabiye hamuru gibi olsun
- Ardından bi tabağa ırmağı döküp hamurdan cevizden küçük olacak şekilde hamur kopartalım. Elimizde yatsı badem şeklini verelim.
- Tabağa koyduğumuz irmiğe bulayıp yağsız fırın tepsisine dizelim.
- Ardından kürdan yardımı ile ince derin çizgi oluşturalım videoda göründüğü gibi ardından 180 derece 20 dk pişirin.
- Piştikten sonra soğuk şerbeti çıkan tatlılığın üzerine dökelim.
- 40 dk sonra şerbetini çekmiştir hazır sayılır istediğiniz gibi süsleyin.