Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bal Badem Tatlısı

Bal Badem Tatlısı
0
79

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Bal Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un(kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • İnce bir dilim limon

Bal Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak. Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.
  2. Kaynamaya başladığında içerisine limon bırakıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hamuru için un hariç verilen gereçleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Unu denetimli bir halde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp şekillendiriyoruz.
  5. Şekillendirdiğimiz hamurları irmiğe bulayıp tepsiye diziyoruz.
  6. En son tam orta kısmından olacak halde bıçakla derin olmayan çizikler alıyoruz.
  7. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkan tatlıların birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
  9. Tatlımız şerbetini çekince orta kısımlarına ister fıstık isterseniz de fındıkla dolduruyoruz. Afiyet olsun.
Bal Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt