Bal Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un(kontrollü ekleyin)
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Bal Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak. Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başladığında içerisine limon bırakıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için un hariç verilen gereçleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Unu denetimli bir halde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp şekillendiriyoruz.
- Şekillendirdiğimiz hamurları irmiğe bulayıp tepsiye diziyoruz.
- En son tam orta kısmından olacak halde bıçakla derin olmayan çizikler alıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlıların birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
- Tatlımız şerbetini çekince orta kısımlarına ister fıstık isterseniz de fındıkla dolduruyoruz. Afiyet olsun.