bilgisayarci
FD Üye
Bal Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
- İrmik
Bal Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şekeri ve suyu tencereye koyup, kaynatalım.
- Kaynamaya başladığında içerisine limon sıkıp 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım. Şerbeti soğuk tatlı sıcak olacak.
- Hamuru için un hariç başka materyalleri yoğurma kabına alıp, karıştıralım. Unu denetimli bir formda ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp form verelim. Şekillendirdiğimiz hamurları irmiğe bulayıp, tepsiye dizelim. Son tam orta kısmını bıçakla çizelim.
- Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökelim.
- Şerbetini çektikten sonra çizik kısımlarına fındık yada fıstık koyarak servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun