Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bal Badem Tatlısı

Bal Badem Tatlısı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Bal Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon
Bulamak için;
  • İrmik

Bal Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şekeri ve suyu tencereye koyup, kaynatalım.
  2. Kaynamaya başladığında içerisine limon sıkıp 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım. Şerbeti soğuk tatlı sıcak olacak.
  3. Hamuru için un hariç başka materyalleri yoğurma kabına alıp, karıştıralım. Unu denetimli bir formda ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp form verelim. Şekillendirdiğimiz hamurları irmiğe bulayıp, tepsiye dizelim. Son tam orta kısmını bıçakla çizelim.
  5. Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökelim.
  6. Şerbetini çektikten sonra çizik kısımlarına fındık yada fıstık koyarak servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun❤️
Bal Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt