Bal Kabağı Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet küp küp doğranmış patates
- 1 adet havuç
- 2 dilim bal kabağı
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 2 adet et bulyon
- Az ölçü rendelenmiş zencefil
- Pul biber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
- 1 su bardağı süt
- Tereyağı
- Sıvı yağı
- Tuz
- Su
Bal Kabağı Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tencereye tereyağını ve sıvı yağını ekleyelim doğradığınız soğanı havucu ve sarımsağı ekleyin güzelce kavurun.
- Daha sonra doğradığınız bal kabaklarını ve patatesi ekleyin güzelce harmanlayıp kavurun.
- Daha sonra suyunu ekliyoruz ve 2 adet et bulyonu atıyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
- Gereçlerimiz yeterlice piştikten sonra hepsini blenderden geçiriyoruz.
- Çabucak akabinde rendelenmiş az ölçüde zencefili ekliyoruz. Pul biberi, zerdeçalı ve tuzu ekliyoruz.
- Ocağın altını kapatıyoruz ve tekrardan blenderden geçiriyoruz çorbamız ılınınca 1 su bardağı sütümüzü ekliyoruz ve tekrar blenderden geçiriyoruz.
- Çorbamız pürüzsüz oluncaya kadar blenderden geçiriyoruz ve kısık ateşte 5 dk kaynatıyoruz. Daha sonra altını kapatıyoruz.Afiyet olsun.
şayet isterseniz azıcık karabiberde ekleyebilirsiniz.
servis yaparken az ölçüde limon ekleyebilirsiniz.