Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bal Kabağı Çorbası

Bal Kabağı Çorbası
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
bal-kabagi-corbasi.jpg

Bal Kabağı Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet küp küp doğranmış patates
  • 1 adet havuç
  • 2 dilim bal kabağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet et bulyon
  • Az ölçü rendelenmiş zencefil
  • Pul biber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • 1 su bardağı süt
  • Tereyağı
  • Sıvı yağı
  • Tuz
  • Su

Bal Kabağı Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Tencereye tereyağını ve sıvı yağını ekleyelim doğradığınız soğanı havucu ve sarımsağı ekleyin güzelce kavurun.
  2. Daha sonra doğradığınız bal kabaklarını ve patatesi ekleyin güzelce harmanlayıp kavurun.
  3. Daha sonra suyunu ekliyoruz ve 2 adet et bulyonu atıyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
  4. Gereçlerimiz yeterlice piştikten sonra hepsini blenderden geçiriyoruz.
  5. Çabucak akabinde rendelenmiş az ölçüde zencefili ekliyoruz. Pul biberi, zerdeçalı ve tuzu ekliyoruz.
  6. Ocağın altını kapatıyoruz ve tekrardan blenderden geçiriyoruz çorbamız ılınınca 1 su bardağı sütümüzü ekliyoruz ve tekrar blenderden geçiriyoruz.
  7. Çorbamız pürüzsüz oluncaya kadar blenderden geçiriyoruz ve kısık ateşte 5 dk kaynatıyoruz. Daha sonra altını kapatıyoruz.Afiyet olsun.
Not: çorbanızın suyunu fazla eklediyseniz sütü katmadan evvel sütün içine biraz un ekleyip karıştırıp sütü o halde ekleyebilirsiniz.

şayet isterseniz azıcık karabiberde ekleyebilirsiniz.

servis yaparken az ölçüde limon ekleyebilirsiniz.
 

Similar threads

Şifalı Bal Kabağı Çorbası Tanımı İçin Gereçler Yarım kg bal kabağı1 adet kuru soğan1 adet küçük uzunluk patates1 adet küçük uzunluk havuç2 diş sarımsakTaze zencefil (2-3 diş sarımsak büyüklüğünde)1 çorba kaşığı tereyağıYarım bardak zeytinyağıYarım bardak sütKarabiber, pul biberTuzSu (1 lt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Bal Kabağı Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi İçin Malzemeler 2 dilim bal kabağı1 adet kurusoğan1 adet patates1 adet havuçYarim su bardağı süt veya krema3 4 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber5 su bardağı sıcak su Bal Kabağı Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Restoran Usulü Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 dilim bal kabağı1 adet havuç1 adet patates1 baş soğan2 diş sarımsak1 çay kaşığı tuzYeterince sıvı yağ5 su bardağı su Sosu için: 1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Restoran Usulü Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Bebekler İçin Bal Kabağı Çorbası +6 Tarifi İçin Malzemeler 4 küp bal kabağıKüçük boy havuç (büyükse havucun yarısı)1 yemek kaşığı bebek irmiği (yoksa evdeki irmiği kullanalım)1 tatlı kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tereyağıAz miktarda nane1,5 su bardağı içme suyu1 küp ilikli kemik suyu Bebekler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet büyük baş soğan2 adet havuç1 adet küçük patates3 veya 4 dilim turuncu kabak (yani karpuz dilimini iki düşünün, 3 veya 4 parça eliniz büyüklüğünde turuncu kabak)2 veya 3 diş sarımsak1 tane knor bulyon (ben tavuk kullandım, lezzet veriyor siz sebze...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt