Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 dilim bal kabağı
- 1 küçük havuç
- 1 küçük patates
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 parça taze zencefil
- 1 minik parça taze zerdeçal
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 2 su bardağı su (evde varsa yarısı et suyu olarak kullanılabilir.)
- 1 su bardağı süt
Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye alınan zeytinyağında küp doğranan soğan ve sarımsaklar kavrulur, sonra doğranan diğer sebzeler ilave edilir; 3-4 dakika.
- Daha kavrulur.
- Tuz, pul biber ve karabiber ekledikten sonra 2 su bardağı sıcak suyla orta ateşte 10-15 dakika pişirilir.
- Sonra blenderdan geçirilir.
- 1 su bardağı süt ekleyip tekrar 3-4 dakika daha kaynamaya bırakılır. (çorbanın kıvamı yoğun olacak olursa eklenecek sıcak suyla seyreltilebilir. ) Afiyet olsun.