elektronikci
FD Üye
Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 dilim bal kabağı
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 50 ml zeytinyağı
- 1 parça taze zencefil
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 ml süt
- Yarım paket krema
- Krema
- Taze kekik
- Kruton
Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soyduğumuz bak kabaklarını iri küpler halinde doğrayalım.
- Soğan, havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayalım.
- Taze zencefil ve sarımsakları bıçak yardımı ile ezelim küçültelim.
- Tencereye zeytinyağını alalım, soğanları ekleyelim daha sonra sırasıyla patates, havuç, zencefil, sarımsak ve bal kabaklarını ilave edelim 4-5 dakika kavuralım.
- Kavrulan ürünlere tuz ve baharatları ilave ettikten sonra 2-3 dakika daha kavuralım.
- Kavrulan ürünlere su ve süt ekleyelim ve pişirelim.
- Pişen çorbamızı blenderdan geçirelim, son olarak kremamızı ekleyelim.
- Çorbamızı krema ve taze kekik ile sunum yapalım. Arzuya göre krutonla kullanılabilir.