
Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı ince doğranmış bal kabağı
- 1 adet havuç
- 1 adet mor soğan
- 1 adet soğan
- 1 adet büyük boy patates
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
- 5 su bardağı su
Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeler ince ince doğranır.
- Tencereye sıvı yağ ve soğanlar koyulup, pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine diğer doğranan malzemelerin tamamını koyun.
- 5-10 dk arası orta ateşte kavurun.
- Ardından suyunu koyup 20-25 dk arası kaynamaya bırakın.
- Kaynayan çorbayı blenderdan geçirdikten sonra tuzunu, tereyağını ve baharatlarını atıp (Gerekirse biraz sıcak su ilave edip) 10 dk daha kısık ateşte kaynatalım.
- İsteğe bağlı üzerine tereyağında kavrulmuş kabak çekirdeği ile sunum edilebilir. Afiyet olsun.