Bal Kabağı Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- ️500 g un
- ️400 g kabak posası
- ️50 g tereyağı
- ️1 paket kuru maya
- ️1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
- ️Tezgah için biraz un
Bal Kabağı Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Balkabağını küçük parçalar halinde kesin ve 5-6 dakika pişirin. El blenderi ile püre haline getirin.
- 500 gram unu bir kaba koyun ve püre haline gelen balkabağı ekleyin.
- Maya, tuz, şeker ve yağı ekleyip iyice yoğurun. Şimdi yuvarlak şekil verin ve bir bezle örtün. Yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- 45 dakika sonra, bitmiş hamuru bir bıçakla üstünü üç yarık halinde kesin ve 220 derecede fırında pişirin.