Bal Kabağı İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram (yarım paket ) çam fıstığı
- 100 gram kuş üzümü (yarım paket)
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Çay kaşığı ucuyla tuz
- İsteğe göre badem
- Zeytin yağı
- Yarım su bardağı pirinç
Bal Kabağı İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçlerimizi sıcak suda 10 dk bekletiyoruz.
- Yağda kavurup birbirine yapışmaya başladımı 1 su bardağı sıcak su ilave edip diğer tüm malzemeleri de ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Kabaklarımızı da saplarını kesip içlerini kaşıkla çekirdek kısmını temizledikten sonra 1 çay bardağı su borcama dökerek kabaklarımızı içine yerleştiriyoruz.
- 200 derece fırına atıyoruz pişmeye bırakıyoruz.
- Kabaklar su salıp çekip kızarıp yumuşayınca alıyoruz.
- İçine pişen pilavımızı doldurup afiyetle yiyoruzz et ya da tavuk menüsü yanına sıradan pilav yerine çok yakışan değişik enfestoo bir tarif deneyin ve benimle paylaşın lütfen.