Bal Kabağı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Beyaz peynir
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
Bal Kabağı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içerisine maya, ılık süt, ılık su ve toz şekeri ekleyip elinizle biraz karıştırın. 5 dk dinlendirin.
- Sıvıyağ, tuz ve azar azar un ekleyin. İyice yoğurun. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edin.
- Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin.
- Sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
- Hamur yapışmasın diye tezgaha çok az un serpiştirin.
- Bezenin birini alıp elinizle açıp ortasına rendelenmiş veya ezilmiş beyaz peynir ekleyin. Uç kısımlarını birleştirip hafifçe yuvarlayın.
- Temiz beyaz kalın veya naylon bir ipin üzerine bezeyi koyun. (biraz uzun bir ip kesin) ipi orta kısımda artı şeklinde ters çevirip arka kısmını da artı şeklinde yapın.
- İki ipi çapraz şeklinde 6 dilim olacak vaziyette bağlayıp daha sona aynı işlemi 8 dilim olacak şekilde tekrarlayın. İpi bağlayıp fazla ipleri kesin.
- Bütün bezeleri bu şekilde yapın.
- Tepside oda sıcaklığında 5 dakika dinlendirin.
- Üzerine küçük bir kasede hazırlanan yumurta ve sıvı yağ karışımından sürün. (orta kısmına çörek otu serpiştirebilirsiniz ama ipleri çıkartırken dökülür)
- Önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıkınca ipi yavaşça kesin ve dikkatli bir şekilde çıkartın. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.