Bal Kabağı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı sulu tarafından yoğurt
- 1 su bardağı su ılık
- 2 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un (hamuru yumuşak ele yapışan olacak)
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Pamuklu dikiş ipi
Bal Kabağı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sıcağa yakın suya toz şeker ilave edip eriyene kadar karıştıralım mayayı koyup köpürene kadar bekleyelim.
- Sonra yoğurma kabına sıvı yağ, tuz, yumurta akını, yoğurdu koyup karıştıralım.
- Daha sonra köpüren mayayı da ek edip güzelce karıştırıyoruz daha sonra unu ek edip yoğuruyoruz.
- Ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan hamurun havasını alıp mandalina (küçük olsun kabarıyor) büyüklüğünde bezeler alıyoruz.
- Dikiş ipini iki kat olacak formda çapraz olarak bağlıyoruz kabak formunu verip ve düğümü altta kalacak formda yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz daha sonra üzerine örtü örtüp dinlendiriyoruz.
- İpleri dikkatli formda orta kısmından kesip çıkartıyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun ben içini boş yaptım sizler istediğiniz gereç ile yapabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.