Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bal Kabağı Poğaça

Bal Kabağı Poğaça
0
38

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
bal-kabagi-pogaca.jpg

Bal Kabağı Poğaça Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı sulu tarafından yoğurt
  • 1 su bardağı su ılık
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un (hamuru yumuşak ele yapışan olacak)
Üzeri için;
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hal vermek için;
  • Pamuklu dikiş ipi

Bal Kabağı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle sıcağa yakın suya toz şeker ilave edip eriyene kadar karıştıralım mayayı koyup köpürene kadar bekleyelim.
  2. Sonra yoğurma kabına sıvı yağ, tuz, yumurta akını, yoğurdu koyup karıştıralım.
  3. Daha sonra köpüren mayayı da ek edip güzelce karıştırıyoruz daha sonra unu ek edip yoğuruyoruz.
  4. Ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan hamurun havasını alıp mandalina (küçük olsun kabarıyor) büyüklüğünde bezeler alıyoruz.
  5. Dikiş ipini iki kat olacak formda çapraz olarak bağlıyoruz kabak formunu verip ve düğümü altta kalacak formda yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  6. Evvelce ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz daha sonra üzerine örtü örtüp dinlendiriyoruz.
  7. İpleri dikkatli formda orta kısmından kesip çıkartıyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun ben içini boş yaptım sizler istediğiniz gereç ile yapabilirsiniz.
Bal Kabağı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt