
Bal Kabağı Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 küçük uzunluk bal kabağı
- 3 su bardağı toz şeker
- Tahin (isteğe bağlı
- Ceviz yahut fındık
Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Bal kabağını küpler halinde doğrayıp bir sudan geçirelim.
- Süzülen kabaklarımızı tencereye alıp üzerine 3 su bardağı toz şekeri ekleyip sulanmaya bırakalım.
- 2 -3 saat sonra pişmeye bırakalım 20 dk piştikten sonra borcama alıp şerbetini de üzerine döküp üzerinin kızarması ve biraz daha pişmesi için fırına koyalım.
- 180 derece de 25 30 dk pişirelim çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kabağımız servise hazır, dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.