
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 6-7 adet karanfil
- Ceviz içi ya da tahin
- Kaymak eşliğinde de servis edilebilir
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bal kabaklarımızı dilimleyelim (Dilimler çok küçük olmasın çünkü pişince zaten küçülüyor) ve tencereye alalım.
- Üzerine toz şekeri dökelim.
- En az yarım saat tencerenin kapağını kapatarak kabakların suyunu salmasını bekleyelim (Ne kadar çok bekletirsek o kadar çok suyunu salar bu da daha güzel olmasını sağlar)
- Tencerenin içine çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyelim.
- Tencerenin kapağı kapalı vaziyette orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Kabaklar yumuşadıktan sonra ocağın altını biraz kısalım ve yaklaşık 2 saat kabakların suyunu çekmesini bekleyelim.
- Eğer çok suluyken tencereden çıkarırsak kabaklarda su tadı olur ve güzel olmaz.
- Dibinde bir miktar şerbeti kalınca tencereden alabiliriz.
- Servis ederken üzerine ceviz içi ve/veya tahin döküp servis edebiliriz. Yanına da kaymak ekleyebiliriz. Afiyet olsun