
Bal kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg bal kabağı
- 4 yemek kaşığı tahin
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Bal kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bal kabağının kabuklarını soyun.
- Karpuz gibi dilimleyin fakat biraz daha ince ne kalın ne ince olsun.
- Borcama dilimlediğiniz bal kabaklarını dizin.
- Üzerine şekerini dağınık şekilde serpin.
- Üzerini jelatin yardımıyla kapatın.
- 2-3 saat dinlendirin.
- 180 ° ısınmış fırında 35 dakika pişirin.
- Pişip soğuduktan sonra üzerini çay kaşığıyla tahin gezdirin.
- İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz ben ekledim.
Bal kabağı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı