Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
bal-kabagi-tatlisi.jpg

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


Muhallebi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
  • 1 kg bal kabağı
  • 1 çay bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Arasına 1 paket petibör

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Merhaba, ilk önce bir tencereye bal kabakları alınır.
  2. Üzerine 1 çay bardağı su ve 2 su bardağı şeker dökülerek ocakta 20- 25 dakika kısık ateşte pişirilir.
  3. Daha sonra 1 paket petibör bisküvi robattan çekilir, temiz bir tabağa koyulur.
  4. Pişen bal kabakları da robottan çekilir.
  5. Muhallebi için tereyağ hariç bütün muhallebi malzemeleri tencereye alınır, karıştırılarak muhallebi kıvamına gelir .
  6. Kaynamaya başlayınca içine 1 yemek kaşığı tereyağ ve ya margarin koyulur.
  7. Yağ eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  8. Muhallebi kaselerine 1 yemek kaşığı robottan çektiğimiz bisküvi koyulur .
  9. Üzerine az muhallebi dökülür, tekrar bisküvi tozu koyulur, tekrar muhallebi en son robottan çekilen bal kabakları koyulur.
  10. Dolapta 3 saat bekledikten sonra servis edebiliriz ????.
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,321Kullanıcılar
Ahmet 321#Son üye
Üst Alt