
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 adet vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kg bal kabağı
- 1 çay bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Arasına 1 paket petibör
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhaba, ilk önce bir tencereye bal kabakları alınır.
- Üzerine 1 çay bardağı su ve 2 su bardağı şeker dökülerek ocakta 20- 25 dakika kısık ateşte pişirilir.
- Daha sonra 1 paket petibör bisküvi robattan çekilir, temiz bir tabağa koyulur.
- Pişen bal kabakları da robottan çekilir.
- Muhallebi için tereyağ hariç bütün muhallebi malzemeleri tencereye alınır, karıştırılarak muhallebi kıvamına gelir .
- Kaynamaya başlayınca içine 1 yemek kaşığı tereyağ ve ya margarin koyulur.
- Yağ eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Muhallebi kaselerine 1 yemek kaşığı robottan çektiğimiz bisküvi koyulur .
- Üzerine az muhallebi dökülür, tekrar bisküvi tozu koyulur, tekrar muhallebi en son robottan çekilen bal kabakları koyulur.
- Dolapta 3 saat bekledikten sonra servis edebiliriz ????.