Bal Kabaklı Börek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet hazır yufka
- 1 kilo bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase kırılmış ceviz
Bal Kabaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak bal kabakları rendelenir.
- Derin bir kapta rendelenen kabaklar, toz şeker ve kırılmış cevizler karıştırılır.
- 1 adet yufka, düz bir taban üzerine açılır. Yufka 2 eşit modüle ayrılır.
- Yapılan karışım yufkanın üzerine eşit ölçüde serpiştirilir.
- Yufkanın kenarları katlanır, uzunlamasına rulo biçimine getirilir.
- 4 parmak eninde kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, börekler dizilir.
- Böreklerin üzerine, fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür.
- 200 derecede 25 dk pişirilir. Afiyet olsun.