Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bal Kabaklı Börek

Bal Kabaklı Börek
0
24

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
bal-kabakli-borek.jpg

Bal Kabaklı Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet hazır yufka
  • 1 kilo bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase kırılmış ceviz

Bal Kabaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak bal kabakları rendelenir.
  2. Derin bir kapta rendelenen kabaklar, toz şeker ve kırılmış cevizler karıştırılır.
  3. 1 adet yufka, düz bir taban üzerine açılır. Yufka 2 eşit modüle ayrılır.
  4. Yapılan karışım yufkanın üzerine eşit ölçüde serpiştirilir.
  5. Yufkanın kenarları katlanır, uzunlamasına rulo biçimine getirilir.
  6. 4 parmak eninde kesilir.
  7. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, börekler dizilir.
  8. Böreklerin üzerine, fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür.
  9. 200 derecede 25 dk pişirilir. Afiyet olsun. :)
Bal Kabaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,426Mesajlar
29,591Kullanıcılar
OmurxyzSon üye
Üst Alt