bilgisayarci
FD Üye
Bal Kabaklı Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Tabanı için
- 250 gram yulaflı bisküvi
- 100gr tereyağı
- 750gr magerquark (Labne )
- 175 gram philadelphia (Yağlı krempeynir )
- 3 adet yumurta
- 200 ml krema
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilyalı puding tozu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım kg bal kabağı
- 1 ,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilyalı puding
- Yarım su bardağı su
Bal Kabaklı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hazırlanışı yulaflı bisküviyi rondodan geçirip. uygun bir kaba alıyoruz.
- Tereyağını eritip bisküviyle karıştırıp kalıbın içine düzgün bir formda yayıyoruz.
- Bardak güzelce bastırıyoruz buzdolabında 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Kreması için bütün gereçleri uygun bir kaba alıyoruz mikserle çırpıyoruz, kremamızı kalıbımıza döküyoruz.
- Kalıbın kenarlarını alu folie ile kapatıp 170 derece alt üst ayarda 60 dk denetimli bir formda pişiriyoruz.
- Kabağımızı soyup küp küp doğruyoruz üzerine şeker ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kabağımız soğuduktan sonra rondodan geçiriyoruz uygun bir tencereye alıyoruz.
- Vanilyalı pudingi yarım su bardağı suyla karıştırıp kapağımıza ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Çırpa teli ile karıştırarak ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra cheesecake üzerine döküp güzelce yayıyoruz buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz.
- Üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.