Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg bal kabağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 lt süt
- 5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabak tatlısı için; 1 kg kabak, 1 su bardağı şekere bir gece önceden yatırılıp, sabah kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilip suyunu süzüp blendırdan geçirilir.
- Muhallebi için; tereyağı ve vanilya hariçindeki malzemeleri tencereye alınıp, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Kaynadıktan sonra 2 dakika daha pişirip, ocaktan alın ve tereyağıyla vanilya ilave edip karıştırın.
- Alt taban için; 2 paket burçak bisküvi ve 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı yoğurup, kalıbın tabanına döşeyin. Kalıba ben yağlı kağıt serdim kolay çıksın diye.
- Hazırladığınız muhallebiyi, sıcakken bisküvilerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
- İyice soğuduğuna emin olduktan sonra, kabak tatlısını da üzerine yayın.
- Ceviz ve tarçınla süsleyebilirsiniz.
- Bir gece kalıptan çıkartmadan buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.