Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup Tarifi İçin Malzemeler
Bal kabaklı kısım için;
- 1 kg bal kabağı
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı kadayıf(muhallebilik)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bal kabaklarımı ben buzluktan çıkarmıştım baya yumuşaktı o yüzden şeker ile bekletmedim normalde yaparken biraz sulanması için 1 saat bekletseniz daha iyi olur.
- Kabaklarımıza şeker ekleyip yumuşayana kadar güzelce pişirip blenderdan geçirip soğuması için kenara bırakıyoruz.
- Dilerseniz içine çay kaşığının ucu ile biraz tarçın koyabilirsiniz güzel bir tat veriyor.
- Çıtır kadayıflı kısım için tereyağımızı tavaya alıp erittikten sonra üzerine kadayıfımızı ilave edip başından ayrılmadan karıştırarak kavuruyoruz.
- Biraz sertleşip çıtır olmaya başlayınca şeker ve cevizinide ilave edip biraz daha karıştırıp kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuturkende karıştırmaya devam ediyoruz kadayıflarımızın birbirine yapışmaması için.
- Muhallebili kısım için tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye alıp bir tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştıralım.
- Ocağa alıp kısık ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Muhallebimizin içerisine en son tereyağıda ekleyip altını kapatıyoruz.
- Arada bir çırpıcı ile karıştırarak hem soğumasını hemde üzerinin kabuk tutmamasını sağlıyoruz.
- Servis için; Kuplarda servis ettim ben sizde dilediğiniz sıra ile koyarak servis edebilirsiniz.
- İlk önce muhallebi, sonra kadayıf,sonra bal kabağı püresi,sonra tekrar kadayıf,muhallebi,kadayıf ve bal kabağı ile sıralamaya son verdim. Üzerlerini ceviz ile süsledim. Dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra tatlılarımız servise hazır.
Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup Tarifi Fotoğraflı Yapılışı