Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup

Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup
0
38

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
bal-kabakli-citir-kadayifli-kup.jpg

Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup Tarifi İçin Malzemeler


Bal kabaklı kısım için;
  • 1 kg bal kabağı
  • 1 su bardağı şeker
Çıtır kadayıflı kısım için;
  • 1,5 su bardağı kadayıf(muhallebilik)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ceviz
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bal kabaklarımı ben buzluktan çıkarmıştım baya yumuşaktı o yüzden şeker ile bekletmedim normalde yaparken biraz sulanması için 1 saat bekletseniz daha iyi olur.
  2. Kabaklarımıza şeker ekleyip yumuşayana kadar güzelce pişirip blenderdan geçirip soğuması için kenara bırakıyoruz.
  3. Dilerseniz içine çay kaşığının ucu ile biraz tarçın koyabilirsiniz güzel bir tat veriyor.
  4. Çıtır kadayıflı kısım için tereyağımızı tavaya alıp erittikten sonra üzerine kadayıfımızı ilave edip başından ayrılmadan karıştırarak kavuruyoruz.
  5. Biraz sertleşip çıtır olmaya başlayınca şeker ve cevizinide ilave edip biraz daha karıştırıp kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
  6. Soğumaya bırakıyoruz.
  7. Soğuturkende karıştırmaya devam ediyoruz kadayıflarımızın birbirine yapışmaması için.
  8. Muhallebili kısım için tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye alıp bir tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştıralım.
  9. Ocağa alıp kısık ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  10. Muhallebimizin içerisine en son tereyağıda ekleyip altını kapatıyoruz.
  11. Arada bir çırpıcı ile karıştırarak hem soğumasını hemde üzerinin kabuk tutmamasını sağlıyoruz.
  12. Servis için; Kuplarda servis ettim ben sizde dilediğiniz sıra ile koyarak servis edebilirsiniz.
  13. İlk önce muhallebi, sonra kadayıf,sonra bal kabağı püresi,sonra tekrar kadayıf,muhallebi,kadayıf ve bal kabağı ile sıralamaya son verdim. Üzerlerini ceviz ile süsledim. Dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra tatlılarımız servise hazır.
Deneyeceklere şimdiden afiyet bal olsun. ????????????.

Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt