teknolojiuzmani
FD Üye
Bal Kabaklı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 dilim kadar bal kabağı
- 1 su bardağı doğranmış ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Bal Kabaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bal kabağını kabuğunu soyup küp küp doğrayıp suda 10 dk kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan bal kabağını süzgeçten süzüp süzgeçteyken çatalla eziyoruz suyunu bırakması için.
- Daha sonra yumurta ve şekeri uygunca çırpıyoruz.
- Akabinde sıvı yağ yoğurt vanilya kabartma tozu cevizi ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Akabinde balkabağı ve unu ek edip tekrar çırpıyoruz.
- Yağlanmış kek kalıbına harcı döküp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında denetim ederek pişiriyoruz. İsteğe nazaran süslüyoruz. Afiyet olsun.