Bal Kabaklı Magnolia Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
- 1 adet muz
- 2 adet burçak bisküvi
- 5 -6 dilim kabak
Bal Kabaklı Magnolia Tanımı Yapılışı
- Yumurta sarısı ve şekeri geniş bir tencereye alıp öncelikle çırpın.
- Daha sonra süt nişasta unu tencereye ekleyip orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın.
- Kaynamaya başlayan muhallebiye vanilyayı ekleyin 2-3 dk altını kısıp beklendikten sonra ocaktan alın.
- Bu ortada bisküvilerinizi robottan geçirip ve kaplarınızın tabanlarına eşit bir ölçüde koyun .
- Kupalarınızın kenarlarına muz dilimlerini yerleştirin hafif ılık muhallebinin içine bir adet muz ezip ekleyin (isteğe bağlı) ve sıvı kremayı ekleyip çırpıcı ile çırpın.
- Muhallebimizi kuplara dikkatli bir formda boşaltıp akabinde bir kat daha bisküvi koyun.
- En son birer kaşık daha muhallebi koyun ve üstünü dilediğiniz halde süsleyebilirsiniz şekerde bekletip pişirdiğimiz kabakları robottan geçirip en üste koyun üstüne dilerseniz tahin ve ceviz ekleyebilirsiniz.( tüketmeniz için bir gece dolapta dinlenmesini öneririm dayanamam diyorsanız 4 -5 saat sonra tüketin daha lezzetli oluyor ayrıyeten süslemeyi tüketmeden evvel yapın.)