Bal Kabaklı Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 100 gram tereyağ
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 paket petibör bisküvi
- Dilimlenmiş 500 gram bal kabak
- 1 su bardağı şeker
- Ceviz
Bal Kabaklı Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle dilimlenmiş bal kabağın üzerine 1 bardak dolusu şekeri ekleyip bir gece evvelden bekletelim.
- Ertesi gün sulanmış olan bal kabağı yaklaşık 20 – 30 dk pişirelim.
- Piştikten sonra ezici ile güzelce ezelim.
- Mozaik pasta için derin bir kaba evvel süt,şeker, erittiğimiz tereyağ ve kakaoyu ekleyip uygunca karıştıralım.
- Daha sonra büyük kesimlere böldüğümüz bisküvileri ( 4 parça) içerisine ekleyip birbirine karışması için karıştıralım.
- Uygun bir kaba alıp düzgünce bastıralım ve yaklaşık 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra üzerine ezdiğimiz bal kabağı eşit halde yerleştirelim ve en son ceviz ile süsleyebilirsiniz.