
Bal Kabaklı Pofuduk Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 dilim bal kabağı
- 1 adet yumurta ( beyazı 1 yaş sonrası )
- Yarım çay bardağı süt (1 yaş altı için su)
- 1 çay bardağı tam buğday unu ( kontrollü ekleyelim boza kıvamında olmalı )
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bal Kabaklı Pofuduk Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt veya suyu yumurta ile çırpalım,.
- Üzerine yağımızı ve rendenin ince yeriyle rendelediğimiz bal kabağımızı koyalım ve çırpalım,.
- Unumuzu kontrollü bir şekilde eklememiz gerekmekte hamurumuz boza kıvamında olmalı, kaşık yardımıyla yanmaz tavamıza birer yemek kaşığı olacak şekilde döküp önlü arkalı kısık ateşte pişirelim.
- Servis yaparken ben üzerine pekmez döktüm üzerine ceviz ve fındık ekeledim. Şimdiden afiyet olsun miniklere
. Doktorunuza danışmayı unutmayın
.